La Maragda Farràs té 25 anys i és de la Seu d'Urgell. Després de l'estat d'alarma, va deixar la feina i la vida a Barcelona per tornar al Pirineu. Va venir a viure en aquesta masia del segle XIX, situada al poble de Músser, al municipi de Lles de Cerdanya. Vol recuperar poc a poc Cal Tor, com s'anomena la casa de pagès que és propietat de la seva família, amb l'objectiu de convertir-la en un espai de creació artística per a professionals i que inclourà també l'allotjament.

De moment ha començat a rehabilitar l'antic galliner, on hi vol ubicar el futur Taller d'Entorns, un espai on els artistes puguin experimentar i desenvolupar els seus projectes. En aquests tallers es prioritzarà l'ús de materials sostenibles.

La impulsora del projecte creu que els joves que vulguin utilitzar les instal·lacions faran una estada de dos o tres mesos, tot allotjant-se en alguna de les tres habitacions ja rehabilitades que té la masia. Aquells que prefereixin fer una estada més curta, podran allotjar-se a l'hotel i casa rural que hi ha al Músser, de manera que es crearà una col·laboració amb els establiments locals.
La Maragda compta amb els seus estalvis i amb el suport econòmic de familiars i amics per fer realitat el seu projecte. A més, està a l'espera de la resolució dels ajuts Leader.

Parlen al vídeo: MARAGDA FARRÀS, IMPULSORA 'TALLER D'ENTORNS'