Aquest cap de setmana es reprenen les visites guiades a les esglésies de Cerdanya, impulsades des de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal. De fet, seguien programades durant el confinament comarcal però no hi havia prou inscrits per portar-se a terme. Ara, amb la possibilitat de tornar a rebre visitants, l'ens cerdà torna a oferir aquesta proposta.

El Patronat de Turisme de Cerdanya va engegar el 2019 aquesta oferta per descobrir l’interior de les esglésies, que acostumen a estar tancades al públic. Va tenir molt bona acollida i per això s'ha optat per mantenir les visites al llarg de l'any.

‘Les claus de les esglésies de Cerdanya’, com s'anomenen les visites, proposa dos itineraris amb quatre esglésies cadascun. En el circuit de la solana es poden conèixer les esglésies de Santa Maria d’All, de Santa Maria de Quadres, de Santa Cecília de Bolvir i la de Sant Climent de Talltorta. En l’itinerari de l’obaga hi ha les esglésies de Santa Maria de Talló, Sant Julià de Pedra, Sant Joan Baptista de Riu i Sant Pere d’Alp.
Des de l'Àrea de Turisme ja han avançat que estan estudiant la possibilitat de sumar una tercera ruta que incorpori altres esglésies cerdanes.
Les visites s'ofereixen ara cada dues setmanes, de cara al juliol es faran cada setmana i a l'agost dues setmanals.
Aquells interessats en descobrir la riquesa de les esglésies cerdanes poden entrar a la web cerdanya.org, on trobaran el calendari de visites i podran fer les inscripcions, les quals tenen un preu de 12 euros

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, COORDINADORA TURISME CERDANYA