La CUP ha denunciat els tinents d’alcalde de la Torre de Capdella i el responsable d’Endesa pels talls de llum a veïns i veïnes de la Vall Fosca que s’estan duent a terme aquests dies per part de la companyia elèctrica pel conflicte del pagament de l’IVA.
La CUP argumenta que alguns membres de l’equip de govern de l’Ajuntament actuen de col·laboradors verificant el pagament, si és dona, i avisant la companyia que restableixi el servei i que fan de secretaris de la multinacional a la Vall Fosca.
Per la seva banda, fonts de l’Ajuntament han confirmat a Pirineus Televisió que estudien querellar-se contra aquest grup municipal per difamació. L’equip de govern del consistori remarca que ells l’únic que fan és intentar ajudar i que s’ha donat el cas que a algun veí que havia pagat el deute reclamat per Endesa se li havia tallat la llum per error i col·laboren amb els veïns que els ho demanen. A més senyalen que per una qüestió de protecció de dades, no saben qui ha pagat i qui no. També s’ha comentat que no poden connectar els domicilis que s’han quedat sense llum a la xarxa pública, ja que Endesa els ha advertit que tindria conseqüències penals per a l'Ajuntament.
Des de la CUP s’han fet diverses concentracions de suport als veïns i veïnes que tenen talls de llum.