Els hostalers de Cerdanya preveuen superar aquest cap de setmana el 50% d'ocupació. Al llarg d'aquesta setmana han estat preparant les instal·lacions per tenir-les apunt per a l'arribada de clients. Després de molts mesos sense visitants, l'aixecament comarcal els permet tornar a treballar amb una certa normalitat, tot i que aquest cap de setmana només ho faran els allotjaments familiars, ja que els hotels més grans esperaran a fer-ho per Setmana Santa.

La majoria de clients que han reservat vol esquiar abans que acabi la temporada de neu. Fins ara, amb els confinaments, pràcticament ningú de fora ha pogut trepitjar les pistes.

De cares a Setmana Santa, l'ocupació podria arribar al 80% de Divendres Sant a Pasqua.

Tot i que el sector està satisfet per l'aixecament de les restriccions de mobilitat amb el grup estable de convivència, ha lamentat que els desplaçaments d'aquest tipus no es permetessin abans i ha recordat que el Pla Director elaborat des d'Empresariat Cerdanya ja preveia un escenari de mobilitat restringida a aquestes unitats per mantenir la seguretat de les persones i l'activitat turística.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA