Durant la seva visita a Puigcerdà, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, s'ha compromès a recuperar la mobilitat entre l'Alta i la Baixa Cerdanya el més aviat possible. És una demanda que fa mesos formulen les administracions locals, per tal de permetre la lliure circulació dels veïns i veïnes de les dues bandes. El conseller ha explicat que el Govern és conscient de la realitat de la comarca i que ja ha traslladat la petició al govern espanyol i francès.

El conseller no ha detallat quan es podria recuperar la mobilitat entre l'Alta i la Baixa Cerdanya i ha deixat clar que l'última paraula la tindrà el Procicat i l'estat francès. Ha recordat també que la flexibilització de les mesures es farà en funció de l'evolució de la pandèmia. En aquest sentit, l'alcalde de Puigcerdà confia en poder recuperar les relacions entre la zona nord i sud de la comarca per Setmana Santa, tenint en compte la millora dels indicadors.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Roser Bombardó, ha apelat a la responsabilitat dels ciutadans, a les portes del primer cap de setmana de mobilitat lliure pel territori català.

Recordem que, a banda, l'estat francès manté tancats diversos passos fronterers, com el de la Vinyola, que connecta Puigcerdà amb Enveig, i el d’Age, que enllaça aquest nucli de la capital comarcal amb el municipi de Palau de Cerdanya.

Parlen al vídeo: BERNAT SOLÉ, CONSELLER ACCIÓ EXTERIOR, REL. INST. I TRANSPARÈNCIA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CC CERDANYA