El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha visitat aquest dijous l'Hospital de Cerdanya, per conèixer les instal·lacions i veure com funciona aquest centre sanitari transfronterer, únic a Europa. El conseller ha posat en valor el servei que ofereix l'hospital als veïns d'aquest territori, més enllà de les limitacions administratives.

El conseller Solé ha afirmat que s'ha avançat molt en les qüestions administratives d'aquest centre sanitari, però ha reconegut que encara se n'han de solucionar d'altres, com agilitzar l'homologació de títols entre els professionals francesos i catalans.

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha aprofitat la visita del conseller per explicar-li alguns dels projectes previstos per la comarca en els propers anys, els quals necessitaran fons europeus per executar-se.

El conseller ha estat acompanyat per la direcció de l'hospital, així com per director general d’afers europeus i mediterranis, Alfons González Bondia, la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, la presidenta del Consell Comarcal de Cerdanya, Roser Bombardó i l'alcalde de Puigcerdà. En acabar la visita a les instal·lacions, Solé s'ha reunit amb tots ells per recollir les seves demandes.

Parlen al vídeo: BERNAT SOLÉ, CONSELLER ACCIÓ EXTERIOR, REL. INST. I TRANSPARÈNCIA - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ