El Bisbat abandona el Patronat del Sant Hospital perquè no comparteix la inclusió de l’avortament des del centre hospitalari. El Sant Hospital ha iniciat els els tràmits per poder fer l’avortament farmacològic.
Un dels punts que es portava a debat aquest dimecres, en la reunió del Patronat de l’Hospital de la Seu d’Urgell, era la decisió d’incloure el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs, després que l’ajuntament hi donés suport en el ple d’aquesta setmana.
Tot i que després de la reunió, Jordi Fábrega va afirmar que s’havia decidit iniciar el procés per oferir l’avortament farmacològic a l’hospital, moments després el Bisbat va emetre un comunicat on asseguren que no s’ha fet cap votació formal sinó que només se’n va fer una valoració.
Des de la institució catòlica lamenten les declaracions realitzades per l’alcalde i president del patronat, ja que segons diuen no s’ajusten a la realitat i creen confusió en l’opinió pública sobre un hipotètic consens. Afirmen que davant la situació actual els dos sacerdots que formen part del Patronat, el vicepresident i el secretari, abandonaran els seus càrrecs.
El comunicat del Bisbat d’Urgell finalitza recordant que l’hospital actualment era un bon exemple col·laboració i entesa entre l’Ajuntament, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Bisbat d’Urgell.
Per part de la resta de membres del Patronat s’ha emès un comunicat reafirmant que ha sigut una decisió majoritaria, a favor del dels drets de les dones. “L’hospital de la seu farà el que fan d’altres centres d’arreu del país” confirmen.
Es demana la reconsideració de la sortida dels membres del Bisbat, tot i que es deixa clar que la prioritat és traspassar la gestió de la Fundació Sant Hospital a una empresa pública.