Boumort Indòmit és el projecte seleccionat pel matchfunding pirinenc Arrela’t al Pallars Sobirà. Una iniciativa que vol ajudar a finançar a través del micromecenatge projectes de desenvolupament econòmic i sostenible al Pirineu. En el cas de Boumort Indòmit es vol recuperar el camí històric entre Cuberes i Taús en aquesta zona poc coneguda i que conserva l’esperit autèntic del territori.

Però el projecte també preveu millores mediambientals al voltant del camí com ara la recuperació de l’hàbitat del gall fer amb replantació d’arbustos de fruit que és la base de la seva alimentació. A més d’una part de recuperació històrica.

A través del matchfunding, Boumort Indòmit, així com la resta de projectes del Pirineu, pretenen aconseguir els diners per poder assolir l’objectiu. I de moment, estan molt contents ja que ja tenen el pressupost necessari per poder fer la primera fase del projecte, la recuperació del camí. També han rebut ofertes d’ajuda a l’hora de començar a treballar sobre el terreny i preveuen començar aquesta primavera.

Parlen al vídeo: ALBERT CEREZA, MEMBRE COOPERATIVA BOUMORT INDÒMIT