L'ajuntament de Llívia té clar que els nous radars de velocitat que va instal·lar a principis de febrer als accessos al municipi són efectius, ja que la majoria de conductors redueixen la velocitat quan entren a la zona urbana. Cansat de veure com molts vehicles circulaven per la N154 molt per sobre de la velocitat permesa, l'equip de govern va decidir instal·lar radars en els dos sentits de la marxa per tal que els conductors respectin el límit de 40 quilòmetres hores si no volen ser multats.

Des de l'ajuntament han explicat que malgrat s'ha assenyalat la presència dels radars, encara hi ha molts vehicles que no respecten la limitació. D'aquests, pràcticament tots són veïns i veïnes de l'Alta Cerdanya.

Aquesta carretera secundària, que creua Llívia, té un gran volum de trànsit. Concretament, hi poden circular uns 8000 vehicles cada dia.
Recordem que abans de col·locar els radars, l'ajuntament va instal·lar càmeres de videovigilància que, en cas d’incidència o robatori, permeten identificar el conductor. Amb una d’elles també s'hi va col·locar un velocímetre com a mesura dissuasòria.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA