L’Ajuntament de la Torre de Capdella acorda amb Endesa liquidar el deute de l’IVA corresponent al període 2015-2020 per evitar que es compleixi l’amenaça dels talls de llum però assegura que no s’acaba aquí la reclamació i vol portar el cas a Europa.

L’Ajuntament abonarà prop de 301.000 euros en concepte d’IVA dels equipaments municipals però també aquí s’hi ha de sumar la quantitat dels particulars. Es preveu que aquest divendres se signi l’acord on també s’ha pactat un fraccionament a 18 mesos sense interessos. Es remarca que la companyia elèctrica tampoc el volia, però el consistori afegeix que no poden pagar de cop les quantitats tan elevades que se’ls reclama.
Ajuntament i veïns denuncien que ja s’han fet talls de llum i en una vall que tot és elèctric i en ple hivern els deixen en una situació extrema.

La CUP, a l’oposició a l’Ajuntament, denuncia que els talls de llum són violència però també critiquen la mesura presa per l’ajuntament.

La CUP demana que l’Ajuntament connecti els veïns i veïnes que s’han quedat sense llum amb un cable auxiliar a l’enllumenat públic.
Per part d’Endesa, es reconeixen els talls de llum, però es remarca que s’han fet a habitatges que no han liquidat l’IVA corresponent a les factures anteriors al 2015, i que no tenen a veure amb la negociació actual. També insisteix en què una resolució de l'Agència Tributària de finals del 2019 diu que estan aplicant correctament l'IVA.

Parlen al vídeo: FRANCESC PORTA, REGIDOR AJUNTAMENT DE LA TORRE DE CAPDELLA - FERRAN PORCUNA, VEÍ PAÜLS - EMMA CARRERA, VEÏNA PAÜLS - JOAN GASPÀ BADIA, REGIDOR DE LA CUP