Darrers dies per participar als Jocs Florals de Cerdanya, que enguany celebraran la 38a edició. El termini de presentació de treballs acaba aquest divendres 19 de març.

El certamen compta amb set categories, sis infantils i juvenils i la d’adults, tant en prosa com en poesia. Pel que fa a l’extensió, els treballs en la categoria prosa han de tenir una extensió màxima de 20 folis per una cara, mentre que en la categoria de poesia l’extensió és lliure. Les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Cal que els concursants tinguin vinculació amb el Pirineu, és a dir, hi tinguin residència, lloc de feina, hi hagin nascut nascut o hi estiguin empadronats a Cerdanya. Per tal de fomentar la partciipació dels escriptors de la Catalunya Nord, s'atorgarà una menció especial en aquesta categoria, així com en la categoria d'Educació Especial.

Les obres s’han de presentar al correu jocsfloralscerdanya@gmail.com, indicant les dades de l'autor. Com hem dit, hi ha temps fins divendres. Després, un jurat qualificat escollirà els tres guanyadors de cada categoria, que seran premiats amb llibres, vals de regal o una dotació econòmica en les màximes categories.

L'ajuntament d'Alp ha convocat una nova edició dels Jocs Florals, que en les darreres edicions ha superat les 500 obres, gràcies sobretot, a la implicació de les escoles. Des del consistori confien en poder celebrar, com és habitual, l’acte de lliurament de premis la tarda de Sant Jordi, al Palau d'Esports i Congressos. Recordem que l'any passat, la pandèmia va obligar a suspendre aquest acte, tot i que el concurs es va mantenir.