Després de mesos, l'Hospital de Cerdanya no té cap pacient ingressat amb covid-19. Segons ha informat el mateix centre, aquest diumenge va rebre l'alta el darrer pacient. L'última vegada que no hi havia cap hospitalitzat per coronavirus va ser el 12 de setembre, és a dir, fa sis mesos.

El pic d'ingressats a Puigcerdà es va registrar a principis de l'abril de l'any passat, amb un total de 15 hospitalitzats, entre malalts confirmats i sospitosos. En aquest sentit, els testos de detecció ràpids han agilitzat el temps d'espera per determinar si un sospitós té covid o no. Des de l'inici de la pandèmia, 203 persones han hagut de ser ingressades a l'hospital cerdà i s'han fet 37 trasllats a altres centres sanitaris.

En xifres globals, des del març de 2020 s'han detectat 1967 casos de covid a la comarca. El risc de rebrot es situa en 165, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia és d'1,02. En total s'han produït 24 defuncions per aquest virus.

Pel que fa la situació a Bellver, segueix millorant i ara es situa en 407. On ha empitjorat és a Prullans, que en pocs dies ha passat a ser el municipi cerdà amb una situació més delicada. El risc s'enfila fins als 7064.