Una situació ben diferent és la que es troba a la capital alt urgellenca. L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha pres mesures davant l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Es segueixen les recomanacions fetes des del departament de Salut per tallar-ne la propagació. Els grups amb més casos són joves i infants.

Actualment l’índex de risc a la capital alt urgellenca és de 581 i una taxa de transmissió de 1,43 punts. Tot i que es detecten uns 10 casos diaris no hi ha cap ingressat a la Fundació Sant Hospital.

Es suspenen les activitats extraescolars i s’ajornen les competicions esportives no federades. Pel que fa a la cultura es procedeix al tancament d’escoles de música, art i dansa, la biblioteca i la sala La Cuina. També s’han cancel·lat tots els actes culturals previstos.
Les noves restriccions entren en vigor avui i es revisaran el 19 de març per decidir si és necessari prorrogar-les.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE SERVEIS CENTRALS I CULTURA