Els restauradors i hotelers de Cerdanya esperen rebre una allau de reserves per als propers dies. Després que el Procicat anunciés aquest dijous l'aixecament del confinament comarcal a partir del 15 de març, ja han rebut forces trucades per reservar allotjament o taula per dinar tant per al proper cap de setmana com per Setmana Santa.

Pel que fa als restaurants, recorden que encara seguiran amb restriccions, tant en l'aforament, que es manté al 30%, com en l'horari, que serà de les 7,30h a les 17h. En aquest sentit, demanen poder tornar a servir sopars.

Així, doncs, Cerdanya espera rebre forces visitants i segons residents a partir de dilluns i sobretot a partir de dijous i divendres. Des de fa setmanes, els comerços, hotels, restaurants, i empreses d'activitats de lleure de la vall estaven a l'espera de l'aixecament de les restriccions de mobilitat per poder rebre clients en aquest darrer tram de la temporada d'hivern. Una temporada que va començar amb el tancament perimetral de la comarca just abans de les vacances de Nadal, una mesura que va indignar el sector turístic, ja que el desembre representen el 40% de la facturació anual.

Parlen al vídeo: NATI BOVER, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ BARS I RESTAURANTS CERDANYA - MÒNICA ISERN, MEMBRE ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA