Des d’aquesta setmana ja es poden trobar en alguns comerços del Pallars Jussà i Sobirà les primeres 4 varietats de llavors tradicionals recuperades de petits horts de padrins i padrines de la zona i que han aconseguit cultivar i multiplicar a l’hort que l’entitat té a Tremp, on ja hi ha més de 50 varietats.

Llavors d’Oportunitats neix al 2018 per generar ocupació per a persones amb dificultat d’accés al treball a través d’un projecte de desenvolupament sostenible de la comarca. S’ha creat un lloc de treball, a més de comptar amb la col·laboració d’una vintena de persones amb discapacitat del club social Alba Jussà.

També es treballa en la sortida al mercat d’un producte agroalimentari a partir dels cultius de l’hort.
El projecte comença amb la prospecció dels horts de padrins i padrines del Pallars Jussà per identificar les llavors que s’hagin guardat generació rere generació. Salvatgines i Col·lectiu Eixarcolant són els encarregats d’aquesta primera fase. Molt important per recuperar aquest patrimoni.

Parlen al vídeo: MARIA HELENA VICENTE, DIRECTORA TÈCNICA ALBA JUSSÀ