Aquesta setmana els usuaris de la residència sociosanitària de Puigcerdà han reprès les sortides a l'exterior, tant de manera individual com amb els familiars, i també les visites, que ara les poden fer a l'interior de l'edifici i no com fins ara, que es feien des del jardí. Són canvis significatius per als residents i les seves famílies que contempla el nou pla de Contingència per a Residències de la Generalitat, el qual busca recuperar la salut emocional dels avis i àvies, després d'un any de moltes restriccions.

També s'han tornat a programar les activitats grupals dins el centre i en alguns moments, respectant les distàncies de seguretat, no caldrà que els residents portin mascareta. La vacunació contra la covid19 de 70 dels 71 usuaris ha estat clau per recuperar una mica la normalitat al centre.

Es demana que els familiars que vulguin fer una sortida amb un resident ho comuniquin amb antelació al centre. L'horari recomanat per fer-ho és d'11 a 18h tots els dies de la setmana. El moment de la recollida o la tornada del resident, els familiars han d'utilitzar l'espai de recepció.
Recordem que el passat 1 de març un treballador del centre va donar positiu de covid19 i per tant es van suspendre les visites i les sortides. Després de fer dos cribratges a tot els personal i a tots els residents i resultar tots negatiu, la residència de Puigcerdà torna a estar en situació verda i, així, recupera aquestes activitats.

Parlen al vídeo: DAVID FERNÀNDEZ, GERENT FUNDACIÓ HOSPITAL PUIGCERDÀ