Els comerços de Puigcerdà s'han mostrat satisfets per l'aixecament del confinament comarcal i l'obertura dels establiments no essencials durant el cap de setmana que ha anunciat aquest migdia el Procicat, unes mesures que entraran en vigor el 15 de març.
De fet, l'Associació de Comerciants de la vila havia decidit obrir de manera simbòlica aquest dissabte de 12 a 13h per protestar pel tancament forçós dels establiments no essencials durant el cap de setmana. Una protesta que ha quedat desconvocada.

Així, doncs, el sector comercial confia en poder recuperar una mica l'activitat a partir de la setmana que ve, quan ja es podrà circular lliurement per tot el territori català.

El sector turístic de Cerdanya arrossega restriccions des del tancament perimetral de la comarca just abans de Nadal. Esperava, doncs, la flexibilització de les mesures per poder tornar a treballar amb certa normalitat. Ho esperaven també les estacions d'esquí, que encaren els darrers dies de la temporada.
Els desplaçaments fora de la comarca s'hauran de fer, però, amb el grup de convivència. Aquesta nova resolució té una durada de 14 dies, el govern català en funcions ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d’aquesta data.

Parlen al vídeo: MARIA MARTÍNEZ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ COMERÇ PUIGCERDÀ