El ministre d'Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimarts que el tancament de diversos passos fronterers del Pirineu per part de l'executiu francès té una data límit i és el 30 d'abril. Ha afirmat que la mesura ha estat presa unilateralment pel govern francès i que estan treballant perquè causi el mínim possible de perjudicis als treballadors transfronterers, que com la resta de veïns ara es troben que no poden fer servir aquests camins de manera quotidiana.

Entre els camins afectats per aquest tancament hi ha el de la Vinyola, que connecta Puigcerdà amb Enveig, i el d'Age, que enllaça aquest nucli de la capital comarcal amb el municipi de Palau de Cerdanya.
El ministre espanyol d'Interior ha matisat que la mesura presa per França està emparada per diversos articles del codi de fronteres de l'espai Schengen, que preveu la possibilitat de limitar provisionalment la lliure circulació entre estats membres del tractat. Tot i això, Grande-Marlaska ha dit que s'estan coordinant amb l'estat veí per minimitzar-ne els efectes i que confia que es compleixi amb la previsió d'aixecar la prohibició el 30 d'abril vinent.