Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació de Serveis Socials i del Local de Joventut del Consell Comarcal cerdà. Els treballs, que van començar fa un mes, han de permetre reformar dos dels equipaments més utilitzats de l’Àrea de Serveis i Atenció a les Persones. Amb aquesta actuació, l'ens cerdà vol redistribuir l'espai per tal de donar un millor servei als usuaris i facilitar la feina al personal.

En el cas del local de Joventut, aquest està situat a la caseta del costat de l’edifici del Consell Comarcal, a la plaça del Rec de Puigcerdà. A banda del nou altell, s'ha creat un despatx i una sala on provisionalment s'hi ubicarà el Banc dels Aliments, a més de l'espai que ja ocupaven les tècniques de Joventut. A més, el Centre Obert per a infant seguirà en aquest emplaçament.
Pel que fa a Serveis Socials, es preveu aconseguir un espai més ampli on es pugui atendre els usuaris amb intimitat però també treballar en equip. Per això les parets seran mòbils.

Recordem que mentre duren les obres, el personal s’ha distribuït en cinc espais diferents: a l’antic edifici dels mestres de la plaça del Call, al centre cívic del carrer Raval de les Monges, les treballadores de l’Oficina Jove són al local de Joventut de Puigcerdà i el Banc d’Aliments s’ha traslladat a l’antiga acadèmia del Parc Schierbeck. El centre neuràlgic de l’Àrea de Serveis i Atenció a les Persones s’ubicarà al nou centre cívic i cultural de cal Fanxico de Bolvir. Degut a la situació sanitària, les treballadores fan rotacions de feina presencial i telemàtica i això ha facilitat trobar un lloc temporal on reubicar-les.
El cost de l’actuació es de 245.000 euros, dels quals el Consell Comarcal ha obtingut una subvenció del PUOSC de 167.000 euros.
El termini d'execució de les obres acaba a la tardor, tot i que des de l'ens cerdà han avançat que els treballs podrien finalitzar abans.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CONSELL COMARCAL CERDANYA