Aquesta setmana els alumnes de cinquè de l’escola Valldeflors de Tremp estudien els fòssils marins de la zona. A través del projecte Investiga.edu, Tremp i altres escoles i instituts de les comarques del Pirineu, s’apropen a la ciència a partir de la investigació de la geologia, l’arqueologia, la paleontologia i el medi ambient en el seu entorn.

Investiga.edu” és una experiència pilot que vol iniciar un model estable d’educació científica en el territori fomentat en la investigació que es du a terme a les comarques del Pirineu. És la fase inicial per implantar un model de col•laboració entre investigació en àrees de muntanya i centres educatius de tot l’alumnat de la zona.

Al llarg d’aquest curs participen al projecte pilot alumnes de les comarques de la Noguera, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell. El programa està promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric.

Parlen al vídeo: XAVIER MIR, GEÒLEG I COORDINADOR CIENTÍFIC DEL GEOPARC ORÍGENS