El nou pont de les Pereres es començarà a construir aquest mes. Fa anys que l'ajuntament de Fontanals de Cerdanya vol tirar endavant aquest projecte i després de buscar finançament i demanar els permisos a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE), finalment ha rebut llum verda per construir-lo.

El projecte contempla aixecar un pont d'uns 20 metres de llarg i 6 d'ample a tocar de l'actual que es destinarà als vehicles. El que hi ha ara es mantindrà per als vianants i ciclistes, ja que es tracta d'un pont estret i d'un sol carril, on sovint hi ha accidents. A més, els ramaders i agricultors de la zona no el poden utilitzar.

Serà una construcció que s’adaptarà a l’entorn per minimitzar l’impacte visual. En aquest sentit, des de l'ajuntament han explicat que enjardinaran la zona i hi posaran taules i cadires per poder menjar o seure a la vora del riu.
L'actual pont de les Pereres és molt utilitzat pels veïns que viuen al nuclis d’Age, Vilallobent i les Pereres. A més, és una zona molt concorreguda per ciclistes i gent que va a passejar.
L’actuació compta amb un pressupost de 434.000 euros, dels quals 250.000 es finançaran a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat. A més, l'ajuntament ha obtingut recentment una subvenció de 80.000 euros de la Diputació de Girona, de manera que el consistori hi aportarà uns 100.000 euros.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA