Després d'un any d'aturada forçosa per la situació sanitària, el Grup de Recerca de Cerdanya ha recuperat les sortides per descobrir la flora de la comarca. La primera ha estat aquest diumenge a la llera del Segre, a prop de Soriguerola. Hi han participat una quinzena de persones amb ganes de saber més i fotografiar les flors i plantes pròpies d'aquesta època de l'any.

Aquest tipus d'activitats tenen molt bona acollida i molts dels participants repeteixen. Enguany, a més, ha augmentat el nombre d'inscrits.

Les sortides es fan una vegada al mes i a partir del maig s'organitzen cada dues setmanes. La propera serà a principis d'abril a Prats on es farà divulgació de les adonis i després en tindrà lloc una altra a Masella.
A banda de la flora, el GRC també organitza sortides per descobrir la fauna local. Enguany l'entitat espera poder-ne fer almenys tres: sobre papallones, aus i ratpenats.
Tot i ser activitats a l'aire lliure, els participants han de seguir les mesures de prevenció de contagis, com ara utilitzar mascareta durant tot el recorregut.
Des del Grup de Recerca han avançat que estan treballant conjuntament amb el Museu de Llívia per organitzar unes xerrades sobre botànica per seguir descobrint la riquesa floral de Cerdanya.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRC