L’Alt Urgell s'ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. El Consell Comarcal i l'ajuntament de la capital alt urgellenca han organitzat un acte institucional unitari aquest migdia. S'ha llegit un manifest del 8 de març per reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes.

Així mateix, s’ha assenyalat que en un moment actual de transformació social resulta essencial garantir el canvi dels valors socials.

També s'ha demanat visibilitzar les dones perquè els joves tinguin referents femenines.

I, com a cloenda, un quartet de corda ha ofert una interpretació musical. Paral•lelament, els treballadors de la Fundació Sant Hospital han fet una aturada en el marc del 8 de març. Una acció convocada pel Comitè d'empresa del centre hospitalari. I les reivindicacions també han arribat per part dels estudiants, que s'han manifestat pels carrers de la ciutat amb motiu del 8M. Les joves han reclamat una educació pública feminista, en català i de qualitat.

Parlen al vídeo: MARIAN LAMOLLA, TINENT D’ALCALDE D’ATENCIÓ A LES PERSONES - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL