Aquest dijous al vespre, l’Espai cultural La Lira de Tremp ha acollit el concert de Balkan Paradise Orchestra. Un concert que ha donat el tret de sortida als actes per Commemorar el Dia de la Dona Treballadora. Tremp ha organitzat tot un seguit d’activitats en col·laboració amb diferents entitats locals que es faran entre els dies 4 i 12 de març en commemoració del 8M. Però s’ha volgut posar especial èmfasi al paper de les dones en els diferents àmbits de la Salut i fer públic aquest reconeixement merescut i necessari. De manera que es recullen paraules que defineixin les dones d’aquest sector i es crearà un núvol de paraules que s’exposarà a l’entrada de Tremp durant tot el mes de març. Es llegirà un manifest a través de les xarxes socials el dia 8 de març. I també està previst la pintada d’un mural i diferents activitats a l’Espai cultural La Lira.
Altres poblacions com la Pobla de Segur també fan activitats. En aquest cas s’ha organitzat una marató de set hores i mitja conversant en directe amb dones poblatanes a través del compte d’Instagram de l’Ajuntament. I es farà la lectura del manifest amb els alumnes de l’institut.
I el consell comarcal de l’Alta Ribagorça organitza una exposició fotogràfica participativa amb mirada femenina i diferents tallers per fer visible la sexualitat femenina i reivindicar una sexualitat pròpia trencant els tabús i els prejudicis.