Aquest dijous s’ha dut a terme, de forma virtual, la jornada “Museus per a tots els públics. L’accessibilitat i la inclusió social”. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’IDAPA i el Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb Alba Jussà Cooperativa, on s’ha volgut posar de manifest la necessitat de tenir uns equipaments museístics adaptats a la diversitat funcional, cognitiva i intel·lectual, tant en entorns físics com virtuals.

Blasco ha destacat que s’ha d’anar en tots els equipaments a buscar aquesta accessibilitat, però que s’hi està treballant des dels diferents espais i que pas a pas s’aconseguirà perquè és una fita comuna. S’ha animat als equipaments a fer avaluacions per saber en quin punt es troben i poder millorar per oferir un servei més complet.
La jornada ha comptat també amb museòlegs i experts en accessibilitat i amb testimonis i professionals d’Alba Jussà.
La jornada es pot trobar sencera amb totes les intervencions dels experts i testimonis al canal de Youtube de la Xarxa de Museus del Pirineu.

Youtube Xarxa de Museus del Pirineu

Parlen al vídeo: SÒNIA BLASCO, COORDINACIÓ MUSEÍSTICA I PROTECCIÓ DE BÉNS MOBLES