El Parc del Segre de la Seu d'Urgell acollirà aquest cap de setmana la II Copa d'Espanya de canoa eslàlom. La prova reunirà 215 palistes de 13 clubs. Hi competirà l'equip estatal seleccionat per als Jocs Olímpics de Tòquio. Núria Vilarrubla, Ander Elosegui i David Llorente s'estrenaran a la competició nacional. La palista Maialen Chourraut ja va participar en la primera copa nacional el 20 i 21 de febrer Galícia.

El torneig se celebarà a porta tancada i amb les mesures de seguretat de la Covid-19.

Aquest mateix mes, els dies 20 i 21, tindrà lloc la Copa Pirineus, que serà classificatòria per als Jocs Olímpics de Tòquio per als països africans. I, posteirorment, el 2 d’abril serà el torn de la Segre CUP.
I pel que fa a les competicions internacionals, del 3 al 5 de setembre es disputarà a la capital alt urgellenca la Copa del Món d’eslàlom. A més, el Parc ha rebut el vistiplau de la Federació Internacional de Canoa per acollir la final de l'edició del 2022 dels mundials d'eslàlom. I, ja s'ha tramitat una petició per ser la seu d'una altra prova internacional el 2023. Des de la seva posada en marxa el 1991, el canal olímpic urgellenc només ha deixat d'acollir competicions de primer nivell internacional en cinc ocasions: el 1995, el 2001, el 2002, el 2007 i el 2020 per la pandèmia.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL