El Conseller d'Interior Miquel Sàmper ha inaugurat aquest divendres les noves dependències de la Policia Local de Puigcerdà, situades als baixos de l'antic hospital, a tocar de la plaça Santa Maria. El Conseller, acompanyat de l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira i del president de la Diputació de Girona Miquel Noguer, ha pogut veure de primera mà la nova seu, que entrarà en funcionament en els propers dies. Sàmper ha destacat la importància de millorar les dependències del cos per guanyar també en seguretat.

La Policia Local de Puigcerdà està formada per 11 agents. Té la possibilitat de convertir-se en el primer cos de policia que estigui format pel mateix nombre d'homes que de dones, un repte que el conseller ha deixat sobre la taula.

L'alcalde Piñeira ha recordat els inicis del cos de policia local i ha remarcat la necessitat que hi havia de disposar d'una seu totalment equipada perquè era una qüestió de 'justícia'.

El proper repte serà ampliar la plantilla, amb la intenció que sigui paritària.
Pel que fa a les noves dependències, aquestes consten de diferents despatxos, una sala de reunions, vestuaris i un espai d’atenció als ciutadans.
Preguntat pels mitjans, el conseller Sàmper ha assegurat que el tipus de confinament que estarà vigent per Setmana Santa, al marge del tancament perimetral de Catalunya, s’anunciarà “una mica abans” per a què “la gent es pugui programar”. De moment, ha reiterat que és un tema que encara no s’ha començat a estudiar al Procicat, ja que es vol observar com evoluciona la pandèmia en les pròximes setmanes.

Parlen al vídeo: MIQUEL SÀMPER, CONSELLER INTERIOR GENERALITAT - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - CARMEN CÓRDOBA, CAPORAL POLICIA LOCAL PUIGCERDÀ