Un nou cas de covid19 detectat a la residència sociosanitària de Puigcerdà ha obligat a tornar a reestructurar el funcionament del centre, que ja es trobava en situació verda. La Fundació Hospital de Puigcerdà, qui gestiona la residència, ha aïllat la persona positiva i també s'han fet proves PCR a tots els treballadors i residents i els resultats han estat tots negatius. El proper dilluns 8 de març es realitzarà un altre cribratge.
El nou cas de coronavirus ha obligat a suspendre de manera preventiva les visites dels familiars i també les sortides dels residents a l'exterior. Divendres passat un grup d'avis i àvies van fer una sortida fins al parc Schierbeck després de molts mesos sense trepitjar el carrer. Fins que la situació no millori, però, aquestes sortides no es podran repetir.
Pel que fa als indicadors de la pandèmia a Cerdanya, el risc de rebrot ha baixat i es situa en 236, mentre que la taxa de reproducció del virus també ha millorat i és de 0,53. Fa uns dies superava els 2 punts.
En total s'han detectat 1944 casos de covid19 des de l'inici de la crisi sanitària, dels quals uns 200 han requerit ingrés.
L'hospital de Cerdanya té encara tres pacients ingressats amb aquest virus.
Pel que fa la situació a Bellver, on el risc de rebrot va superar divendres passat els 9000 punts, aquest dijous es situa en 1137. Tot i que continua sent molt alt, la tendència és favorable.