Aquest dimecres han començat les visites comentades a diferents esglésies romàniques de la Vall de Boí. Una iniciativa que es farà durant 3 setmanes seguides a diferents temples cada una i que ha tingut molt èxit. Les places fa dies que estan plenes.

Aquest passat 2020 el romànic de la Vall de Boí va celebrar el vintè aniversari de la seva declaració com a patrimoni mundial de la UNESCO. Aquestes visites doncs serveixen també per intercanviar opinions amb els veïns i veïnes de la vall sobre aquests anys a més de conèixer més el patrimoni que tenen a tocar de casa.

Cada sessió compta amb una explicació sobre una temàtica diferent del romànic. A Erill s’ha parlat dels Senyors d’Erill, s’ha fet una introducció al romànic i com arriba a la vall i s’ha parlat de l’Edat Mitjana en general. A Sant Joan de Boí es parlarà de les tècniques pictòriques i constructives i a Sant Climent de Taüll se centraran en la simbologia del romànic i del redescobriment.

Parlen al vídeo: FABBIENNE LACLARE, TÈCNICA CENTRE DEL ROMÀNIC - MARIA ÀNGELS, VEÏNA DE BARRUERA - MANEL, VEÍ DE BARRUERA - SÒNIA BADIA, VEÏNA DE TAÜLL