Durant la seva visita a Puigcerdà, la consellera de Cultura Àngels Ponsa ha visitat les obres d'ampliació de la biblioteca Comtat de Cerdanya. Uns treballs que van començar fa uns dies i que permetran guanyar nous espais per activitats socials i culturals al centre de la vila. L'actuació té un cost de mig milió d'euros, dels quals la Generalitat en finançarà 400.000.

El projecte d'ampliació consisteix en situar la sala infantil i una sala d’actes de petit format on fins ara hi havia el casal d’avis Sant Domènec, al Passeig 10 d’abril. Aquest espai per als nens i nenes tindrà un disseny molt característic que girarà al voltant de la llegenda de la Vella de l’Estany. A més, també es volen potenciar les publicacions del Pirineu.

La consellera també ha visitat l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, situat al mateix edifici que la Biblioteca. Generalitat i ajuntament coincideixen en les mancances que té l'equipament, pel que fa a emmagatzematge dels documents i espai disponible. En aquest sentit, Àngels Ponsa ha afirmat que es seguirà treballant per trobar-li un nou emplaçament. Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que l'arxiu actual és dels més "saturats" de Catalunya i que aquesta situació implica que una part de la documentació hagi d'estar temporalment dipositada en d'altres equipaments, a més d'impedir l'ingrés del fons municipals d'altres poblacions cerdanes. Piñeira també s'ha referit a la compra del teatre del Casino Ceretà, que es farà efectiva aquest primer trimestre de l'any i sobre la qual ha recordat que el seu objectiu és el de poder oferir una programació estable pensada especialment per a un públic local.

Parlen al vídeo: ÀNGELS PONSA, CONSELLERA CULTURA GENERALITAT - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ