El Departament de Salut ha signat convenis de cooperació amb 37 ajuntaments i 3 consells comarcals del Pirineu per fer front a la pandèmia.
Els acords tenen com a finalitat la coordinació dels serveis públics entre administracions davant la crisi sanitària i social derivada del coronavirus.

L’acord també inclou les cessions d’espais municipals per fer possible l’activitat Covid per part dels professionals sanitaris.

Les comissions serveixen per coordinar les accions que han d'ajudar a posar fre a la transmissió comunitària del virus i a evitar possibles brots. Tot i que es poden establir juntes de forma preventiva sense que hi hagi una alta incidència de Covid-19 al municipi o la comarca.
Els consells comarcals pirinencs que han subscrit l'acord amb Salut són els del Pallars Jussà, el de Cerdanya i el de l'Alt Urgell.

Les comissions de seguiment estaran formades per referents de Salut Pública, de l'Àrea Bàsica de Salut corresponent i del municipi o consell comarcal, amb el suport del Servei Català de la Salut.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL