Durant el mes de febrer el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu han retirat unes 20 tones de la planta exòtica Elodea a l’embassament de la Torrassa i la Mollera d’Escalarre. En aquesta època, Endesa, gestora de l’embassament, buida el nivell de l’aigua per poder dur a terme els treballs de retirada de la planta invasora. Uns treballs que, si les condicions de l’embassament ho permeten, es fan cada any per controlar l’expansió.

L’obra per a l’eliminació total de l’espècie té uns costos molt elevats. A més, l’embassament està gestionat per Endesa, en una conca hidràulica competència de la CHE.
La planta perjudica les activitats de lleure aquàtiques a la zona, però també les espècies autòctones que habiten a l’embassament.

L’elodea és una planta aquàtica originària de les zones temperades de Nord-Amèrica, però es pot trobar a gran part d’Europa i altres llocs temperats d’Austràlia i Sud-Amèrica, com a espècie introduïda.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU