Aquest dimarts ha arrencat la campanya de micromecenatge dels sis projectes guanyadors de la primera edició del 'Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran.' Es tracta d'una convocatòria de finançament col·lectiu mixta en la qual les administracions públiques complementaran les aportacions que fa la ciutadania a través del micromecenatge, aportant un euro per a cada euro recaptat, multiplicant així els fons recollits.
En aquesta primera edició s'ha escollit un projecte guanyador per cadascuna de les sis comarques d'aquest territori, les quals rebran un màxim de 4000 euros cadascun. Abans, però, han de donar-se a conèixer per poder rebre els donatius.

Els projectes escollits són: Espai Rural la Trumferia de Cerdanya, Boumort indòmit del Pallars Sobirà, Senterada Comestible del Pallars Jussà, Donem Vida al Bosc de l’Alt Urgell, Maduixes Siscarri de l’Alta Ribagorça i Ecocentro Bioleta a la Val d’Aran. Han estat seleccionats perquè tenen un impacte positiu i un retorn social al territori.
Aquells que vulguin posar el seu granet de sorra perquè aquests projectes acabin sent realitat, poden fer els seus donatius a través de la plataforma goteo.org. En només un dia, ja s'han recollit més de 6000 euros en total. Encara tenen, però, molts dies per davant.

Per incentivar la participació, s'ofereixen recompenses. Per exemple, si una persona fa una aportació econòmica a un dels projectes, pot rebre tast de producte, descomptes o visites guiades, en funció de l'activitat que porten a terme.
La iniciativa està promoguda des dels Consells Comarcals, les Oficines Joves i els serveis de promoció econòmica de les comarques pirinenques. Compta amb el suport de les diputacions de Girona i Lleida i de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, entre d'altres.

Parlen al vídeo: NEUS BARALDÉS, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA