Les empreses i autònoms d'Alp ja poden sol·licitar els ajuts extraordinaris que ha posat en marxa l'ajuntament amb l'objectiu de pal·liar els efectes de les restriccions imposades per frenar la pandèmia. Per a cada sol·licitud que compleixi els requisits, l’equip de govern preveu concedir un ajut únic de 1000 euros.
Els beneficiaris han de ser comerços minoristes o al detall de menys de 300m2, hotels, pensions, restaurants, centres d'estètica, agències de viatges, empreses de transport o que facin activitats relacionades amb la neu i l'esquí, entre d'altres. Per poder optar a l'ajut han d'estar donats d'alta al padró impositiu d'Alp.
El consistori calcula que podran acollir-s’hi més de 150 empreses i treballadors autònoms, la majoria relacionats amb el turisme de l’esquí, ja que al municipi hi han les estacions de la Molina i Masella. També han explicat que tenint en compte la població d’Alp, uns 1600 habitants, el nombre d’empreses registrades al municipi és proporcionalment elevat.
Les sol·licituds s'han de tramitar a la web alp2500.cat. S'ha d'omplir una declaració responsable i després presentar la instància via telemàtica. Hi ha temps fins al 8 de març.