Els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Gerenau d’Aran s’han reunit per anar tots a la una i acordar unes línies estratègiques a reclamar al govern de la Generalitat que s’ha de formar en breu.

En aquesta primera trobada, que es preveu repetir mensualment i itinerant per posar sobre la taula demandes comunes del Pirineu, s’ha posat de manifest la manca de sensibilitat del govern vers els territoris pirinencs i que consideren que la pandèmia de la Covid-19 ha aguditzat.

S’ha parlat dels fons europeus i la seva repercussió en l’àmbit pirinenc, de la transició energètica i la bioeconomia, de la connectivitat i digitalització, i del manteniment i la conservació de les vies d’accés als nuclis. Es demana una reunió amb el nou govern per poder traslladar la seva proposta.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA - JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA C.C. ALT URGELL