Precisament el col·lectiu Arran ha celebrat l’autorització de salut al procediment d'interrupció voluntària de l'embaràs per la via farmacològica a l'Hospital Comarcal del Pallars. Tot i que l’organització ha reclamat que el patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell debati sobre l’accés a l’avortament al centre urgellenc.

Aquest dimarts Arran ha presentat la campanya per reclamar el dret a l'Avortament a Ponent i al Pirineu amb el lema Les joves decidim, avortarem. La finalitat de l'acció és destapar els entramats polítics i econòmics que dificulten o restringeixen l'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs.

L'organització juvenil de l'esquerra independentista indica que l'objecció de consciència és un dels entrebancs actuals per avortar al territori.

L'organització ha protagonitzat una acció aquest cap de setmana a les portes del Palau Episcopal. El col•lectiu ha difós el vídeo per Twitter on expliquen que han volgut assenyalar un dels màxims responsables que al Pirineu no es pugui avortar, arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives.

Parlen al vídeo: LAIA, MILITANT ARRAN ALT URGELL