Bellver de Cerdanya és un dels municipis de Catalunya que més ha vist incrementada la seva població a causa de l'èxode de Barcelona amb motiu de la pandèmia, segons ha posat de manifest l'Ajuntament de la ciutat comtal a través de l'estudi sobre "El moviment migratori de Barcelona en temps de Covid-19". Concretament, Bellver ha sumat 183 nous habitants al seu padró. Així, doncs, el municipi té ara 2188 habitants i, així sí, continua sent el segon més poblat de la comarca, per darrere de Puigcerdà.

La crisi del covid ha portat alguns veïns de grans ciutats com Barcelona a buscar un nou lloc on viure, en entorns menys poblats i propers a la natura. Preferiblement de menys de 5000 habitants. La majoria de municipis cerdans s'han convertit en aquests destins, alguns aprofitant les segones residències i la possibilitat de teletreballar. El mateix estudi remarca que els nous empadronaments no impliquen que deixin de viure realment a la ciutat, ja que hi ha un ús fluid entre la ciutat i el municipi petit de la segona residència.

A banda de Bellver, les altres localitats que han vist incrementar significativament el seu padró en el darrer any han estat la Pobla de Segur al Pirineu, o Platja d'Aro, Altafulla i Sant Pol a la costa.
En total unes 13.000 persones han deixat d'estar empadronades a Barcelona en nou mesos.