El Consell Comarcal de Cerdanya està decidit a donar un nou impuls a l'escorxador transfronterer, que es va posar en marxa la primavera del 2017. Segons han explicat des de l'ens, actualment només un 20% dels ramaders que utilitzen l'equipament són catalans i, per tant, queda clar que no respon a les necessitats del sector. Per això, el Consell Comarcal crearà una taula de treball que analitzi com captar més ramaders de la Baixa Cerdanya, tenint en compte la seva opinió. A més, s'ha plantejat la possibilitat de crear una marca de qualitat per donar un valor afegit al producte.

Actualment, molts ramaders de Cerdanya es desplacen fins al Ripollès, el Berguedà o fins i tot l'àrea metropolitana per sacrificar els animals, ja que els surt més a compte que utilitzar l'escorxador d'Ur. A més, sovint la carn produïda aquí es distribueix en altres zones i a l'inrevés, carn amb origen de fora de Cerdanya s'acaba comercialitzant a la comarca.
Per tal d'abordar el tema, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en funcions Teresa Jordà es va reunir divendres amb representants del Consell Comarcal cerdà i de l'ajuntament de Puigcerdà, a més d'alguns ramaders. L'objectiu, és doncs, veure quina estratègia cal seguir a l'escorxador i cap a quin model s'ha d'anar per poder aprofitar la infraestructura, finançada pels dos socis i ajuts europeus.

L'escorxador transfronterer es va començar a construir el 2009 i, després de diverses aturades, es va posar en marxa l'abril del 2017. El cost total de l’obra va arribar als 5.4 milions d’euros.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA