Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Naturgy signen un acord per investigar a Lleida l'ús d'hidrogen com a combustible net per als trens. Aquesta iniciativa preveu que beneficiï en un futur la línia de tren Lleida –La Pobla de Segur. Ja que el projecte consisteix en la producció i emmagatzematge d’hidrogen d’origen renovable a Lleida i la seva utilització, entre d’altres possibles usos, per al subministrament de combustible a uns futurs trens de la línia amb aquesta tecnologia.
L’empresa energètica utilitzarà les instal·lacions ferroviàries de Ferrocarrils a Lleida per investigar l’ús de l’hidrogen com a combustible net per als trens no electrificats. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de les dues companyies de fomentar la mobilitat sostenible i apostar per les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.
Naturgy va presentar un projecte als Ministeris de Transició Ecològica, d’Industria, Comerç i Turisme i de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya per construir 38 hidrogeneres a l’estat.