El Consell Cultural de les Valls d'Àneu ha rebut 443 imatges de la Fundació Endesa que documenten la construcció de les centrals hidroelèctriques a les Valls d’Àneu durant els anys 50 del segle XX.
S’ha signat un conveni entre Endesa i el consell cultural perquè aquestes fotografies quedin cedides a l’entitat cultural. Fet que permet augmentar el patrimoni fotogràfic que compta amb més de 8500 imatges. Són instantànies que mostren la construcció de les canonades forçades que alimenten la central hidroelèctrica d'Espot o les de la presa que forma l'embassament de la Torrassa.
El consell cultural de les Valls d’Àneu, a través del seu fons fotogràfic vol contribuir a la recuperació de l'imaginari col·lectiu i posar en relleu el llegat i la importància de la història en la vida d'un territori a través de la fotografia.