En el Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà del passat dimarts, s’ha informat de l’estat de l’estudi que el Geoparc Orígens està duent a terme al territori sobre la viabilitat d’instal·lar plaques fotovoltaiques en diversos punts de la comarca.

Després que saltés l’alarma al Pallars Jussà per la quantitat de peticions de parcs solars a la comarca fetes a la ponència d’energies renovables de la Generalitat, es va acordar demanar un estudi per conèixer l’afectació sobre el paisatge. L’estudi té una durada de 6 mesos.

En el consell d’alcaldes, Manel Prats, arquitecte comarcal, va informar que actualment hi ha 330 parcel·les, que suposen 600 hectàrees, proposades a la ponència per acollir plaques solars. Al consell comarcal han arribat 17 expedients, als quals s’ha reclamat documentació que faltava aportar. La Conca de Tremp i la Conca Dellà és on hi ha més demandes perquè tenen les orientacions idònies. Actualment hi ha 3 casos favorables: un a Castissent, un a Suterranya i el darrer a cavall entre la Conca de Dalt i la Pobla de Segur.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL ALCALDES PALLARS JUSSÀ