La consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa, ha presidit la constitució de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu. Des de la conselleria remarquen que la riquesa, la importància i el volum del patrimoni de la regió pirinenca en tots els seus vessants justifiquen la constitució d'aquesta comissió, que fins ara era gestionada pels comitès territorials de Lleida i Girona.

La comissió amb seu a la Seu d’Urgell actuarà en les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. En queda exclosa la Vall d'Aran, ateses les competències transferides al Conselh Generau d'Aran en matèria de patrimoni cultural.

La visita de la consellera a la comarca ha començat dimecres a la tarda a Estamariu. Ponsa ha firmat el llibre d'honor a l’ajuntament i, s'ha desplaçat a l’església de Sant Vicenç. També ha conegut la proposta de l’escriptor Urgellenc Albert Villaró, per crear un punt de trobada d’escriptors a la Borda del Camader. Ponsa ha tancat la jornada de dimecres a Arsèguel on ha estat a l'església de Santa Coloma i al Museu de l'Acordió.

Parlen al vídeo: ÀNGELS PONSA, CONSELLERA DE CULTURA EN FUNCIONS