L'Ajuntament de Puigcerdà es planteja mantenir telemàticament els tràmits per sol·licitar els ajuts per a llibres de text i material escolar. Fins aquesta darrera convocatòria, les ajudes s'havien de recollir en forma de xec de manera presencial a l'ajuntament i uns dies en concret. La situació sanitària ha empès l'equip de govern a demanar que les famílies facin els tràmits a través de la web del consistori per tal de minimitzar els desplaçaments i la interacció social. Un sistema que d'ara en endavant es podria mantenir.

En aquesta ocasió s'han repartit els ajuts a les famílies d'uns 200 alumnes de Primària de les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna que estan empadronats al municipi. Com sempre, l'import subvencionat ha estat de 30 euros per estudiant.

En els propers mesos s'obrirà la convocatòria d'ajuts per als alumnes de la resta d'etapes educatives, és a dir, llar d'infants, educació infantil, secundària, Batxillerat, Cicles Formatius, Programes de Formació i Inserció (PFI) i de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). En el cas dels pares i mares dels nens i nenes de la llar d'infants, l'ajut serà de 100 euros. L'ajuntament també oferirà la possibilitat a aquells alumnes de Primària que no han sol·licitat l'ajut dins el termini ho puguin fer llavors.

El curs passat, el consistori va repartir uns 25.000 euros en ajuts per a escolars.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ