Els alcaldes del Pallars Jussà donen suport al projecte Avenir amb la incorporació de joves a les seves plantilles. El projecte Avenir és un pla pilot per fomentar l’acollida i la inclusió social de joves emigrats sols. Des del consell d’alcaldes s’ha proposat buscar la manera perquè mitjançant el consell comarcal se’ls pugui oferir un contracte laboral i treballin en tasques de diferents municipis.

Àlex Garcia, alcalde de Talarn, ha explicat que actualment tenen un dels nois del projecte Avenir treballant a la brigada municipal però que al ser un ajuntament petit no pot garantir el contracte d’un any de durada. En aquest sentit ha proposat la unió de diversos ens locals per poder allargar el contracte. També la Pobla de Segur ha contractat un dels nois.
La idea és que aquests joves aconsegueixin contractes d’un any de durada, fet que els permet tenir el permís de residència. En total fa gairebé un any van arribar 10 joves a Tremp que viuen en pisos tutelats per AlbaJussà i estan formant-se en diferents sectors i treballant.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL ALCALDES PALLARS JUSSÀ