L’Àrea de Serveis Socials i Atenció a les Persones del Consell Comarcal de Cerdanya ha rebut una subvenció del Programa d’Estalvi Energètic i Pobresa Energètica del Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona per la compra de material per tal de contribuir a la lluita contra la pobresa energètica. Aquesta subvenció té la finalitat de millorar l’eficiència energètica de les llars i reduir la despesa en concepte de subministraments en llars en situació de vulnerabilitat i exclusió social.

Des de l'ens cerdà es farà un estudi per detectar les mancances energètiques que tenen les famílies vulnerables de la comarca i, si cal, es podrà adquirir aparells electrodomèstics per millorar el consum energètic en aquelles llars amb pocs recursos.

Amb aquest ajut s'ofereix eines i recursos a les administracions locals per impulsar accions directes que sensibilitzin la població sobre la despesa energètica i actuar en casos de pobresa energètica a les llars més vulnerables, afavorint el consum sostenible, la disminució de les emissions de CO₂ i la reducció de despesa per part de les famílies. Una situació que s'ha agreujat arran de la pandèmia de la COVID-19.

El programa consta de diversos eixos, com els de Salut, Ciutadania i Educació.