Més de 150 persones de tot el Pirineu han assistit a les dues sessions de la Jornada Energètica de Cerdanya, impulsada des del Consell Comarcal cerdà. Aquestes van tenir lloc el 29 de gener i el 12 de febrer de manera telemàtica. Es van centrar en l'energia fotovoltaica, la biomassa i la geotèrmia. Des de l'ens s'han mostrat satisfets de l'acollida que van tenir les dues sessions que, tot i ser obertes a tothom, es van dirigir especialment a tècnics i tècniques municipals, ajuntaments i empreses sensibles amb el medi ambient.

L’objectiu per als propers anys és, doncs, que les energies renovables vagin guanyant protagonisme, tot aprofitant els recursos que ofereix l’entorn. Per aconseguir-ho, des del Consell Comarcal consideren que cal vertebrar un diàleg publico-privat i dissenyar un model propi de les comarques pirinenques.
Empès per l'èxit de dues primeres sessions des de l'òrgan comarcal han anunciat noves jornades després de Setmana Santa. Van preguntar als participants quins temes els agradaria tractar i de moment ha sorgit l'energia hidràulica i l'aerotèrmica. Aquestes noves sessions volen, a més, obrir-se a tota la ciutadania.

Entre els assistents a les primeres dues sessions, cal destacar representants de la Generalitat de Catalunya, de les Diputacions de Girona i de Lleida, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), dels Consells Comarcals i dels ajuntaments del Pirineu. Així mateix, també hi van participar entitats com Pallars Actiu, l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura o empreses tècniques energètiques com Cerdanya Solar o PEUSA.

Parlen al vídeo: ELISABETH MARTÍNEZ, AODL ECONOMIA CIRCULAR I VERDA CC CERDANYA