Aquesta setmana ha començat la vista per la mort d'un pacient al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. El tràmit judicial és una pràctica de prova per la reclamació patrimonial contra la Fundació Sant Hospital i el Servei Català de la Salut.
Aquest dilluns ha declarat l'alcalde de la capital alt urgellenca i actual president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega que en el moment dels fets l'any 2017, era director assistencial del centre hospitalari. Fàbrega ha comparegut de forma telemàtica al jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona que porta el cas. Aquest dimarts ha estat el torn dels pèrits.
L'abril del 2017, el difunt va ser ingressat al Sant Hospital per una hèrnia discal i al cap de nou dies va morir. La família va interposar una demanda en considerar que la mort la va originar la sèpsia generalitzada causada per la via intravenosa que se li va practicar.