En les darreres hores han tornat a pujar els indicadors de la covid-19 a Cerdanya. El risc de rebrot és ara de 759, 32, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia, que havia baixat per sota d'1, torna a superar 2, concretament, es situa en 2,11. Recordem que si supera 1 vol dir que el virus està en una fase d'expansió.
El municipi cerdà que té una situació més delicada és Bellver, on en els últims dies s'ha disparat el nombre de contagis. El risc de rebrot segueix pujant i s'ha doblat en les últimes 24h. Es situa ara en 5240,6. Aquest dilluns era de 2447. Fa uns dies explicàvem que de la meitat dels alumnes de l'escola Mare de Déu de Talló i la majoria de professors estaven confinats. La situació no ha millorat. El centre ha passat de cinc a sis grups confinats, dels nou que hi ha. Això vol dir que 107, dels 145 alumnes, més del 70%, es troben en aïllament domiciliari.
A través de les xarxes socials, l'ajuntament de Bellver ha demanat als veïns i veïnes que limiten al màxim les sortides i la interacció social. A més, manté tancats equipaments esportius i instal·lacions municipals.
A nivell comarcal, des de l'inici de la crisi sanitària s'han detectat 1906 positius, dels quals 197 han requerit ingrés hospitalari. Actualment hi ha cinc pacients amb covid ingressats a l'Hospital de Cerdanya. El nombre de defuncions es manté en 22.