El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tancat el període d'inscripció per participar en el Programa de mobilització de l'habitatge en el món rural. 50 municipis s'han interessat a acollir les proves pilot, quinze dels quals són de l'Alt Pirineu. La convocatòria de la prova pilot s'adreçava a 372 municipis de l'àmbit rural, de menys de 500 habitants i de menys de 3.000 habitants amb 10 o més nuclis de població.
Entre els aspirants hi ha dos municipis de l'Alt Urgell, Peramola i Josa i Tuixent, aquest segon, amb 106 habitants és el candidat pirinenc amb menys densitat de població. El municipi més gran amb 2.220 habitants és el Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça.

El programa es desenvolupa en dues fases. En la primera, se seleccionaran 20 municipis, 3 dels quals de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.

Per escollir els municipis, s'analitzaran problemàtiques com el despoblament, el dèficit d'habitatge de lloguer, el mal estat del parc edificat, entre d'altres.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER TERRITORI I SOSTENIBILITAT EN FUNCIONS - GEMMA ORRIT, ALCALDESSA DE PERAMOLA