Suspesa la 6a edició del Festival del Joc del Pirineu, prevista pel cap de setmana del 12 al 14 de març. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ho ha decidit d’acord amb les mesures aprovades pel PROCICAT, les quals no permeten la celebració d’aquest esdeveniment tal com s’ha anat celebrant en les anteriors edicions.
Tot i que s’havien plantejat accions alternatives, finalment s’han descartat perquè no mantenen l’essència de les altres edicions. També s’ha optat per no posposar el festival en una altra data per tal de no aglutinar la celebració amb la resta d’esdeveniments de gamificació del país. Per això, la sisena edició del festival del joc del Pirineu s’haurà d’esperar al 2022.
Malgrat no poder-se celebrar aquest festival, el consistori urgellenc aposta per fomentar la inclusió d’activitat de joc en els esdeveniments que si es puguin celebrar aquest any a la ciutat. Un exemple ha estat el programa nadalenc del Món Màgic de les Muntanyes que va incloure un escape room per la ciutat. Una altra proposta és impulsar accions de jocs dins les aules en els centres escolars de la Seu d’Urgell que ho desitgin.
La 5a edició del festival del Joc del Pirineu va ser el darrer acte multitudinari que va tenir lloc a la capital alt urgellenca abans que es declarés l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19. En la darrera edició, van participar-hi més de 4.500 persones, augmentant així un 30% el públic respecte l’any 2019.